dimarts, 10 d’agost del 2010

Etapa1-Roncesvalles-Larrasoaña

1-etapa 10 d'agost de 2010.
RONCESVALLES-ORREAGA/LARRASOAÑA 27,5 Km.
A les 6 del matí ens pengem les motxilles i a caminar, ara si, ja a arribat, estem en el Camino de Santiago és l'hora de la veritat, per davant nostre 790 Km. de camí fins a Santiago de Compostela, encara que nosaltres intentarem arribar a Carrión de los Condes -Palencia- que és aproximadament la mitat del camí Francés, per distribuir les vacances.
Comencem a caminar amb els frontals perquè entre que és aviat i el bosc és molt atapeït, no és veu res de res, i fa molta rasca.
El primer poble que travessem es Burguete/Auritz, a on aprofitem per esmorzar, no son gens simpàtics per no dir mal-educats, és una característica que anirem trobant tot el camí, sobre tot en els Bars i Hostals, això si,  en els Albergs és un altre ambient, més amable i senzill.
Continuem  i travessem unes Portillas fins arribar a un poble molt petit Espinal/Aurizberri, seguim fins travessar unes altres Portilles per una espessa fageda que dóna un aire d'encanteri fins superar el alto de Mezquiriz.
Baixant fins al riarol Uberca sortim a la carretera fins trobar el rio Erro, que anirem seguint pel valle de Erro i per un camí empedrat arribem a Viscarret/Guerendiain, un altre poblet petit amb les seves impressionants Casonas, a la sortida del poble trobem la font Camino de Santiago.
I al seu davant un super d'alimentació, a on aprofitem per comprar aigua i alguna fruita, i per darrera la font continua el camí junt amb el GR65, aquí coincidim amb el Sergio Martí i el Toni de València, fins Zubiri i Larrasoaña, també amb l'Elsa, travessant tot de boscos de faigs fins arribar al Puerto de Erro, que si mirem enrere tenim unes vistes impressionants de la vall, anem caminant pel mig d'aquests boscos fins travessar el pont de la ràbia, d'estil gòtic medieval sobre el Riu Arga, que dona entrada al poble de Zubiri, a on parem un moment i seguim el nostre camí.
A partir d'aquí el camí es torna més lleig travessant les terres a on es troba la fabrica de magnesites, un tram molt àrid i gens maco fins a Ezkirotz pel que continuem ara ja notant la fatiga fins a Larrasoaña, però abans d'arribar encara trobem 3 indicadors dient que falten 2 Km. per arribar al poble, cosa que sumat al cansament encara ho far més etern.
Arribem a Larrasoaña, travessant el pont gòtic de los Bandidos, sobre el riu Arga, a on a la tarda ens anem a refrescar els peus.
Aquí trobem allotjament a la Casa Sangalo, que és un Bar-Restaurant a on lloguen les habitacions amb un bany compartit 45€., aquí dinem i sopem junts amb un peregrí de Madrid i un de Osca, amb el que vam fer unes bones xerrades.
Buen Camino

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada