diumenge, 15 d’agost del 2010

Etapa 6- Los Arcos - Logroño

Etapa-6 Diumenge 15 d'agost de 2010
Avui sortim a caminar a quarts de set a punt de trencar el dia i guiarnos per la claror pels camps típics de Navarra fins trobar Sansol, que passem  flanquejant per un barranc i baixant per un camí més estret fins a Torres del Rio.
Que seguim pels seus carrers medievals i histories templaries, parem a esmorzar, perquè el proper poble Viana al trobarem a 11Km., trobant abans senyals d'amontagaments de pedres pel peregrino amb formes de molta imaginació algunes veritables obres d'enginyeria i desprès  l'ermita de Ntra. Sra. del Poyo.
Al mig de camps solitaris al cantó esquerra del camí i a la dreta, hi ha una especie d'altar que suposo que deuria ser el poyo, a on la Marga i jo ens vam menjar una taronja, abans de seguir, travessant camps fins a Viana, on pocs metres abans d'arribar podem observar encuriosits a l'entrada de l'altre costat de carretera, tot un poble sencer de construcció nova, nosaltres seguim i entrem seguint els senyals de ceràmica de les façanes blau i grocs, per travessar com sempre pel carrer principal pel mig del poble històric.
Per continuar caminant pel mig de camps de cereals segats envaïts per remats de xais i també amb ceps de raïms per fer vi, a peu de camí ens trobem amb una serpeta que deixem tranquil·la per continuar i encara tornem a trobar a d'alt d'uns ametllers vells un altre vegada vesc, el qual fotografio.
Al cap de poc trobem el riu Ebre als peus de l'entrada de Logroño. 
Només entrar trobem un punt d'informació a on ens donen un plànol de la ciutat i decidim anar una mica separats del centre per descançar millor en un alberg privat que també i estem força bé, així curo a la Marga, que avui a caigut i s'ha pelat un genoll i un colze, no és res però ho tenim que desinfectar bé, un petit accident en el Camino pot ser molt perillós, qualsevol tropassada o caiguda, pot provocar amb el pes que portem a la motxilla i els peus com els tenim embutllofats i dolorits, una tendiditis, un esquinç, que et pot fer deixar el camí.
A la tarda anem a voltar, per fer fotos per tindre un testimoni del nostre pas per la Rúa Vieja amb mil anys d'història Xacobea que travessa tot el centre històric, la Iglesia de Santiago el Real, la catedral de Santa María de la Redonda i  fins la Puerta del Camino, i aprofitem per comprar alguna coseta. Trobem una plaça amb uns daus enormes, una decoració amb un motiu molt curiós i sorprenent, desprès anem a prendre un refresc i a  trucar a¡ la família amb el mòbil.
De Logroño m'ha sorprès la seva proximitat en el llindar de Navarra 4Km. i la provincia de Alava, no se perquè me la imaginava més a l'interior de La Rioja.
Avui ha sigut una etapa bastant avurrida com totes les entrades a les grans ciutats, i encara que força llarga, ha sigut bastant còmoda, sobretot un cop hem vençut les agulletes i les butllofes, a l'hora sopem uns entrepans i a dormir dora.
Buen Camino.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada