diumenge, 22 d’agost del 2010

Etapa 13- Hontanas - Boadilla del Camino

Etapa-13 Diumenge 22 d'agost de 2010
Hontanas-Boadilla del Camino 30 Km.
Avui amb l'experiencia  d'ahir ens hem llevat a quarts de cinc i a les 5 en punt del matí, en plena nit amb els frontals, ens posem a caminar, per evitar les hores centrals del dia.
Desprès de deixar Hontanas, i caminar uns 2,5 Km. per pista de terra desemboquem a la carretera i com que no te voral, tenim que anar ben arrambats als freixes que trobem al llarg de la carretera, de lluny comencem a entreveure les ruines del Monestir de San Antón, però no faig fotos ni res perquè encara es ben be de nit i amb el flash no queden bé.
Es curiós veure com atravessem per la carretera les ruines pel dintre el Monestir, seguim i ara ja comencem a veure-hi sense els frontals, continuem fins arribar a Castrojeriz, hi seguim els senyals fins trobar el Bar "El Manzano" al costat mateix de la Colegiata de Nuestra Señora del Manzano d'estil romànic-gòtic del segle IX, esmorzem uns entrepans de pernil, refrescos i cafè i quan hem reposat i menjat tranquilament lo suficient.


Continuem per anar observant al nostre damunt el Castillo de Castrojeriz, fins arribar al poble que en si mateix es un monument, recorrent "la calle Real" medieval al llarg d'un quilòmetre i mig, veien ambdós costats, la Iglesia de Santo Domingo, i quasi a la sortida del pobla la Iglesia de San Juan, arcs, casonas de pedra, etc.


Ara ja amb ple dia, i acompanyats amb el sol seguim creuant el rio Odrilla per encarar la dura i llarga pujada d'un quilòmetre i mig anomenada  Castrillo Matajudios i fins d'alt de tot del turó, estem en el Alto de Mosterales, aquí ens ajuntem un altre vegada amb els nostres companys de viatge Pilar i Emili, ara continuarem junts la resta de l'etapa.
A partir d'aquí seguim caminant per un paisatge de camps plans sense gaires desnivells importants, passem de llarg l'indicador de l'últim poble de Burgos, Itero del Castillo, el Camino no hi  passa seguint fins trobar el Puente Fitero sobre el Rio Pisuerga, que fa de frontera amb la provincia de Palencia, "tierra de campos".
El primer poble que trobem és Itero de la Vega, des d'aquí seguirem entre mig de extensos camps grocs, només de cereal segat fins arribar a Boadilla del Camino.
El primer que trobem a mà esquerra a l'entrar al poble, és una font que regula el seu cabdal d'aigua amb una roda, així no llencem l'aigua, a sigut curiós descobrir com fer que brollés més cabdal d'aigua per omplir les botelles de plàstic buides.
Ara seguim i anem directament els dos matrimonis al Albergue En el Camino, i ens instal·lant en lliteres juntes, en un edifici de pedra i fusta molt acollidor i decorat amb molt bon gust.
Jardí, piscina, Bar, Restaurant, etc., totes les comoditats que busca el peregrino i un dels millors albergs que hem estat, encara que us he de dir que la majoria d'albergs que hem estat estant molt bé.
En general tot l'alberg és una preciositat i us convido a seguir l'enllaç, i visitar la seva pàgina, així amb aquesta informació i les meves fotos podreu opinar del que us estic comentant.
Al que no podreu contrastar es el seu singular "hospitalero", el Eduardo, al que la seva mare defineix com, "castellano de nacimiento, però brasileño de corazón", és un enamorat de Brasil, parlar brasiler i té la mateixa gracia que un natiu, si el veus, la pinta que fa, i com parla, creus que és un brasiler, un noi molt maco.
Ens dutxem i anem a dinar al mateix restaurant de l'alberg i desprès de descansar i fer la bacaina a la tarda amb el sol més tranquil, anem a fer un vol pel poble a on en un camp veiem uns quants cavalls, que observem durant una estona, que macos, seguim visitant la Iglesia de Nuestra Señora de la Asuncion i "El Rollo".
Al vespre sopem uns entrepans a les taules del jardí del bar, i a dormir dora que encara ens falta demà.
Buen Camino

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada