dissabte, 14 d’agost del 2010

Etapa 5- Estella - Los Arcos

Etapa-5 Dissabte 14 d'agost de 2010
Sortim de Estella a les 6,20 del matí pujant direcció a Ayegui, sobre les 7 del matí arribem a la font de vi i aigua que es troba a la façana de les Bodegas Irache, nosaltres no vam probar el vi per lo dora que era, però d'altres si.
Hi ha un rètol que hi diu "Si quieres llegar a Santiago, con fuerza y vitalidad, de este gran vino hecha un trago, y brinda por la felicidad".
Tot seguit passem per davant del Monasterio de Irache i seguim pel camí trobem un altre dona sola fent el camí que és diu Manuela i parlant se'ns posa a ploure una mica, quan para puc treure unes fotos precioses de com el sol trenca els núvols.
Al cap de poc arribem a Azqueta, que travessem per continuar fins la font de Monjardin, és un aljub medieval de l'any 1200, va ser construit perquè els peregrins baixessin les escales hi es poguessin refrescar i rentar de l'aigua que brolla per sota del nivell del terra.
Seguim per una petita pujada fins arribar a agafar un pla pel que arribarem a  Villamayor de Monjardín entre camps de ceps.
Aquí parem a esmorzar durant una mitja hora perquè ja no trobarem cap més poble fins el final, seguim per uns camps grandiosos de cereals per un camí molt pla, que travessem durant unes 3 hores i trobem a un noi que és diu José de Barcelona, que va fet pols de butllofes als peus.
Nosaltres continuem al nostre ritme i sentim arribant de lluny petards , a Los Arcos,perquè just avui comença la festa major del 14 al 20 d'agost, hi u trobem tot revolucionat amb música, jovent i sobre tot beguda, amb les barreres pels toros pels carrers pal encierro i una plaça del poble plena de terra per fer de Coso i gaudir dels toros.
Avui nosaltres agafem una habitació en la  Pension Mavi 50€, que te separat el Bar-Restaurant a on dinem, accedint al menjador entre el jovent del bar que estan bevent, saltant i cantant, va anar tot molt bé amb moltes ganes de festa, i sabent-se divertir.
A la tarda vam anar a visitar la Iglésia de Santa María de Los Arcos, molt gran amb púlpits als costats pels oradors i un claustre gran i porxat, molt diferent, el poble en sí no és dels més macos del camí, destaca la plaça de Santa Maria porxada envoltada amb arcs i al passar pel Portal de Castilla devant creuem el pont de "silleria" sobre el riu Odrón
Aquí tornem a trobar a la peregrina Argentina, que anava vestida molt pintoresca amb tota classe de detalls peregrins, capa i barret inclòs.
Buen Camino

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada