dilluns, 23 d’agost de 2010

Etapa 14 Boadilla del Camino - Carrión de los Condes

Etapa-14 23 d'agost de 2010
Avui com la caminada no serà tant llarga, junt amb la Marga, la Pilar i l'Emili ens hi posem a les 6,20 del matí, hi veiem els primers llums del dia reflectits en el Canal de Castilla, seguint el camí de sirga, fins travessar per sobre l'enclusa cuaduple abans d'entrar a Fromista.
El tram que hem fet fins aquí junts amb el Canal de Castilla i la seva enclusa, és al més maco de tota la jornada.
Es una visió molt maca veure tot el llarg de l'extensa enclusa, amb el seu exuberant cabdal d'aigua, desprès de veure tants camps grocs,  seguim seguint els senyals grocs que ens guien pel poble fins trobar un bar en el que parem per esmorzar, el que ens cobren quasi el doble de la resta de bars del "camino".
Sortim del poble per recorre els 19,5Km., per un "andadero" pel costat de la carretera  per dintre d'una doble filera de fites infinites al llarg de la carretera fins arribar a Carrión de los Condes.
Però abans trobem Población de Campos, que travessem sense parar-hi, seguint caminant pel andadero fins trobar Revenga de CamposVillarmentero, desprès de travessar aquest poble des del nostre andadero, anant xarrant veiem un nombrós ramat de bens i  clar no ba faltar la broma de sempre de escarnir-los per ells constestar, va ser una distracció mentres anàvem caminant quilòmetres de recta pel andadero fins trobar Villalcazar de Sirga, al que tampoc parem, perquè quedava poc per arribar i estàvem distrets xerrant els quatre.
A un parell de quilòmetres abans d'arribar a Carrión de los Condes, vam escoltar un altre xupinazo, perque aquest dia començaven les festes, que son el 25 d'agost.
Quan arribem a Carrión ens acomiadem dels nostres amics, amb il·lusió i al mateix temps recança, perquè hem arribat al nostre destí aquest any i potser no ens veurem mai més, (el que si se ara, és que continuem en contacte per telefono), però amb enveja sana i tristor, perquè ells continuen fins a León i nosaltres no, ells van cap al "Albergue de Santa María", i nosaltres pel carrer de la dreta al "Hostal Santiago", una habitació doble 42€, que ens ha reservat el meu germà, quan ens ha vingut a buscar per anar cap a casa.
Un local decorat amb molt bon gust amb tot de detalls, amb una habitació sota taulada molt maca.
Ens dutxem i canviem i anem a dinar els quatre, desprès vam anar a descansar i a la tarda a passejar visitant la "Iglesia de Santa María del Camino" del s.XII i la "Iglesia de Santiago el Mayor s.XII.
Desprès travessant el pont medieval sobre el "Rio Pisuerga" o com la anomenavant antigament Nubis, amb un passeig pel costat del seu curs molt maco, amb diversos accessos i molt bent arbrat, veiem el "Monasterio de Santa Clara" a la dreta i més endavant la "Calzada de Piedra" i a la seva esquerra el Real Monasterio de San Zoilo s.XI.
Aquí vam seure per descansar una estona i xerrar i una gent passant ens van sentir parlar en català, i vam establir conversa, eren gent palentina que vivien a Barcelona, i tornaven al poble de visita.
Tornem cap al poble a integrar-nos per una estona a la festa i la fira, per acabar sopant uns entrepans i a dormir, que estem cansats i demá tornem cap a casa en cotxe.
Aquí dono per acabada la nostre caminada per aquest any de 389 Km., dividits en 14 etapes, i us puc dir que a sigut una gran experiència personal tant per la Marga com per mi, amb situacions diverses, doloroses, fatigoses, esgotadores, divertides, curioses, anecdòtiques, psicològiques, fantàstiques, però al que si us puc assegurar que a sigut una gran experiència inoblidable, tant que et fa "Peregrino" per la vida.
La cultura que absorbeixes al conviure amb toTs els centres neuràlgics, històrics, monumentals i medievals que s'han creat pel peregrino amb el segles, trepitjant els seus mateixos passos i deixant gravada l'emprenta a la pedra, a les carreteres, les pistes i "els andaderos", i suportant la pluja o el impassible sol.
També enriqueix molt la diversitat de persones que coneixes amb diferents situacions personals, reptes i emocions.
Vull que hem disculpin totes aquelles persones, que no surtin en els meus relats de les etapes, i que haguem compartit algun moment.
També fer menció especial amb les que vaig tindre un tracte més directe com poden ser:
La Pilar i l'Emili de Santa Coloma de Farners, la Montse de Lleida, La Manuela, el matrimoni de Sant Vicenç dels Horts, la peregrina que vestia de peregrina de Buenos Aires-Argentina-, el Manuel de Murcia, el Guillem de Figueres, la Evelina de Bielorrusia, el Miguel de Madrid, el Sergio i el Tony de Valencia, les 7 noies del grup de Valencia, la Elsa, el José de Barcelona, el senyor de Illinois, la mare i filla de Finlandia, el noi d'Hongria, els senyors de Madrid i Osca.
I els Hospitaleros, la Maribel Roncal de Zizur Menor, els de Santo Domingo de la Calzada, el de Belorado, el Eduardo de Boadilla, i tants altres que no recordo el nom, però que no oblidare mai a la persona.
"Buen Camino peregrinos"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada